Hotel u Witaszka

Hotel i Restauracja

zabytkowe1.jpg

Sala weselna i noclegi: Czosnów – oferty specjalne

 

SYLWESTR  2018

 

Początek godz. 20.00

Danie główne serwowane

 

zupa krem z dyni

Bażant pieczony z jabłkami pod musem żurawinowym i opiekanymi ziemniakami

lub kotlet z ciecierzycy

Na każdym stole

 

półmisek mięs pieczonych z dodatkami świeżych warzyw,

pikli, sosu tatarskiego, masła i pieczywa mieszanego

napoje zimne: cola, woda,  sok jabłkowy i pomarańczowy

napoje alkoholowe: wódka wyborowa 0,5l/na parę lub butelka wina 0,75l

butelka szampana dla 2 osób

Na stołach szwedzkich

 

melon z szynką pod sosem pieprzowym, roladki drobiowe, roladki z łososia,

tymbaliki drobiowe, jajko garnirowane szynką, sałatka grecka, sałatka krabowa,

sałatka z kurczaka,  śledź w oleju i pod pierzynką, pasztet pod sosem cumberland,

befsztyk tatarski (podawany po godz. 22.00).

Na stole wiejskim

szynka pieczona, bigos, baleron, boczek, kiełbasa wiejska, salceson, kaszanka,

smalec ze skwarkami, słonina wędzona, nóżki wieprzowe,

kiszone ogórki, patisony

Słodkości na stołach szwedzkich

patery ze świeżymi owocami i ciastami własnego wypieku

 

Napoje na stołach szwedzkich

kawa, herbata, poncz

Dania ciepłe w bufecie podawane po północy

udka faszerowane, żeberka pieczone

kluski śląskie, mix gotowanych warzyw, surówka

pierogi z kurkami i szalotką,

żur staropolski z białą kiełbasą